Kas

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) düzenlenen "Bilim Şenliği" başladı.

Kas

12E Sınıfı öğrencileri Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti. Müzik Öğretmeni Meryem Kurnaz ÇİÇEK ve Beden Eğitimi Öğretmeni Selçuk TAFLAN eşiliğinde gerçekleşen ziyarette,  Atamızın manevi huzurunda anı fotoğrafları çekildi.

Kas

28 Ekim 2023 Cumartesi günü gerçekleştirilen Okul Aile Birliği Genel Kurulu doğrultusunda oluşan yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri okul müdürümüz Abdullah BOGOÇLU'yu ziyaret etti.

Ekm

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NİN CUMHURİYETİN İLANININ 100. YILI DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ‘100. YILINDA CUMHURİYET KONFERANSI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında okulumuz görsel sanatlar öğretmenlerinin rehberliğinde gerçekleşen sergide "Cumhuriyet" teması işlenmiştir.

Farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerimizin hazırladıkları resimlerden oluşan sergimiz okulumuzun giriş katında yer almaktadır.

Sergiye katılım sağlayan tüm öğrencilerimize en  içten dileklerimizle teşekkür ederiz

Ekm

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu toplantısı 28/10/2023 Cumartesi günü saat 10.00'da okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ okulumuza misafir oldu.

26 Ekim 2023 Perşembe Günü Saat 14:00'da okulumuz konferans salonunda gerçekleşen söyleşide Cumhuriyetin ilanından önceki ve sonraki süreçler hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.

Söyleşi sonunda okul müdürümüz Abdullah BOGOÇLU kendisine teşekkür plaketi takdim etmiştir.

Nazik davetimizi kırmayan ve katılım sağlayan kıymetli hocamıza en içten dileklerimizle teşekkür ederiz

Ekm

Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır Atık Bilincinin Yaygınlaştırılması kapsamında okulumuz öğrencilerine "Sıfır Atık" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Ekm

TÜBİTAK  BİLİM SÖYLEŞİLERİ kapsamında Dr. Öğretim Görevlisi Sayın Altan ERCAN okulmuza misafir olacaktır.

Abdullah Gül Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde görev yapan Altan ERCAN "Yerli ve Milli İlaç Sanayisinin Geliştirilmesinin Önemi " başlıklı söyleşiye  20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da  okulumuz konferans salonunda bizlerle buluşacaktır.

Ekm

Tiyatro , toplumların kültür aynasıdır. 11. A sınıfı olarak  bu yansımayı daha iyi görebilmek,sosyo kültürel becerilerimizi , anlayışlarımızı geliştirmek  ve sınıf içi dayanışmamızı,  grup kültürünü pekiştirecek etkinliklerle beslemek amacı ile 13 Kasım 2023 saat 20.00’de  Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde sergilenen“Yalancı “adlı  oyuna sınıf öğretmenimiz Ayşe Kılıçbay Çelik’in rehberliğinde, neşeli ve  güzel seyirlerle dolu bir etkinlik gerçekleştirdik.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okul konferans salonunda yapılan eğitimde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirlere vurgu yapıldı.

Ekm

Bir grubu yada topluluğu oluşturan bireyler arasındaki iletişim  ve etkileşimde rol oynayan sosyalleşme araçlarından biriside yemeklerdir. 2023 -2024 eğitim öğretim yılına güçlü bir başlangıç yaparak moral ve motivasyonla enerjimizi yükselten güzel bir akşam yemeği etkinliğini, 23 Eylül saat 18.30 da ’11.A sınıfı olarak Sınıf öğretmenimiz Ayşe Kılıçbay Çelik’in rehberliğinde, gerçekleştirdik.

Bizlere eşlik eden Matematik öğretmenimiz Büşra Şentürk ve  emeği geçen  herkese çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

İlimiz Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında eğitim verilmiş, eğitim sonunda öğrencilere farkındalık yaratmak üzere çeşitli hediyeler dağıtılmıştır.

Ekm

Okullar; öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirmeleri, eleştirel düşünme becerisi kazanmaları, sosyal ilişkiler geliştirmeleri, toplumda kabul gören değerleri öğrenmeleri ve okuldan sonraki hayata hazırlanmaları için önemli eğitim ve öğretim ortamları sağlayan kurumlardır.

Okullarda öğretim programlarının yürütülmesi yanında öğrencilerde öz güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik olarak öğrenci kulüpleri kurulmakta ve sosyal etkinlikler kulüp faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilmektedir.