T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Tevfik Serdar Anadolu Lisesi

Velilerimize Duyuru -Bilişim Araçlarının Kullanımı

 

            Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrenciler

           Bilişim araçları ve cep telefonun sağlıklı kullanılmaması öğrenci başarısın önündeki en büyük engel olarak görülmektedir. Okul Müdürlüğümüzün ilgili yönetmelik maddelerine de esas alarak Bilişim araçları  ve telefon  kullanımı ile ilgili kuralları şu şekildedir.

1-) Eğitim ortamlarında; ders arası ile öğle arası dinlenme sürelerinde okul yönetiminin izni dışında bilişim araçlarını  kullanmak yasaktır.

2-) Derslerde ve diğer alanlarda eğitim amaçlı telefon ve diğer bilişim araçlarının kullanımına ilgili öğretmenin bilgisi ve  kontrolünde izin verilebilir.

3-) Sınavlarda cep telefonunu yanında bulunduran  öğrencilere kopya işlemi yapılarak (K) ayrıca disiplin cezası verilir.

Bu kurallar okulumuzun her tarafında duyuru panolarında duyurulmuş ,öğrencilere de derslerde ve törenlerde anlatılmıştır.

Değerli Velilerimiz ,

Bilişim Suçları ile ilgili hiçbir öğrencimizin mağduriyet yaşamaması için tarafımızdan yapılan bu uyarıların dikkate alınmasını ,öğrencilerimizin telefon ve diğer bilişim araçlarını kullanırken kurallara uymaları ve kesinlikle izinsiz kullanmamaları gerekmektedir.

Bilişim suçları ile ilgili yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayan öğrencilerimizle ilgili disiplin hükümlerinin tavizsiz uygulanacağını hatırlatıyoruz.

İnsanların kişilik haklarına zarar veren , insan hürriyetini zedeleyici ,  iftira içeren  , yıkıcı ve bölücü, ayrıştırıcı ifadeler içeren  paylaşımların  kanunlarla yasak olduğunu  , bu kişiler hakkında adli ve idari soruşturmalar  açıldığını tekraren hatırlatırız. 

       Bilişim araçları ile yapılan paylaşımların neticesinde her yıl binlerce  insanın mağdur olduğu , suça karışan insanların da aldıkları ceza yanında  çok ağır tazminatlar da ödedikleri bilinmektedir. 

             Sosyal medya günlük hayatta işlerimizi kolaylaştırma , iletişim ve  haber  alma  kapasitemizi  artırma  avantajlarının  yanında  en  çok  suçun  işlendiği alan olma özelliğini de korumaktadır.   

 Tevfik Serdar Anadolu Lisesi         olarak             bu       konuda           tüm     veli      ve   öğrencilerimizin , bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da dikkatli  olmaları  ,  öğrencilerimizden    sosyal  medyayı  kullanırken  bu  alanın  denetimsiz ve istenilenin yazılabileceği bir alan olmadığının bilincinde olarak  , uymak zorunda oldukları disiplin kuralları çerçevesinde hareket etmeleri  beklenmektedir. 

             Sevgili Öğrenciler, 

            İyi niyetle veya şaka olsun diye yapılan paylaşım sizin ve ailenizin büyük  zararlar görmesine neden olabilir. Okulumuz , sınıfınız , öğretmenler ve  arkadaşlarınızla ilgili izinsiz görüntü ve paylaşımlarda bulunmayınız.

               Tüm öğrenci ve velilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğini umar,saygılar sunarım...

İbrahim ŞAHİN 

Okul Müdürü

Disiplinle ilgili maddelere bu linkten ulaşabilirsiniz .

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.09.2022 - Güncelleme: 29.09.2022 17:23 - Görüntülenme: 1308
  Beğen | 10  kişi beğendi