Reading Is Healthy

Proje Yürütücüsü Öğretmenler: Güler Bulut

About the project

Projemizin amacı şehirlerimizde çevre dostu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek, öğrencilerimizin sosyalleşmelerine yardımcı olmak ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Belirlenen haftalarda, projenin her ortağı kendi şehirlerinde yer alan farklı yerlere öğrencilerle birlikte bisikletleriyle giderek, oralarda 20-30 dakika kitap okuma etkinliği yapacaklardır. Etkinlikler sırasında fotoğraflar çekilecek ve twinspace ortamında oluşturulan haftaya ait bölümde kendi okulları adına açılacak klasörlere resimler yüklenecektir. Proje dili İngilizce ve Türkçe olup, yaş grupları 12-15 olarak belirlenmiştir.

The aim of the project is to promote using eco-friendly transports, help our students to be social and encourage them to read a book. Each partner is going to go to different places in their cities' and read a book for 20-30 minutes at the appointed weeks. Partners are expected to take some photos during the activities and add them to the twinspace network of our project.

AIMS

Projemizin sonunda öğrencilerimizin çevre dostu taşıma araçlarını gündelik işlerinde aktif bir biçimde kullanmaları, internet bağımlılık düzeylerinin azaltılması, kitap okuma alışkanlıkları kazandırılması amaçlanmaktadır.

At the end of the project, students will be able to;
- use eco-friendly transports in their daily life actively,
- decrease their internet addiction level,
- raise their reading habits.

WORK PROCESS

Süreç boyunca yapılacak çalışmalar;

Proje süreci boyunca ortaklar arasında online görüşmeler gerçekleştirmek adına girişimlerde bulunulacaktır.
Proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında süreç boyunca yapılan etkinliklere ait haberler ve görseller, okul web siteleri, EBA ve yerel basın gibi platformlarda paylaşılacaktır. (görsellerde e-guvenlik kriteri acısından kimliklerin mumkun oldugunca gizli tutulmasına dikkat edilmelidir.)
Proje süreci sonunda, projeyi tanıtmak için sergi oluşturulacaktır.
Yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında, proje sürecindeki faaliyetler, EBA, yerel basın ve okul web sitelerinde paylaşılacaktır.
Değerlendirme kapsamında, proje sonunda öğrencilere ve velilere yönelik proje değerlendirme ve memnuniyet anketleri uygulanacak, anket sonuçları Twinspace'te paylaşılacaktır.
Proje süreci boyunca, ortak olarak belirlenen Twitter hashtag'i altında, proje ortakları çalışmalarını, duygularını, düşüncelerini ve tecrübelerini paylaşacaklardır.

EXPECTED RESULTS

Okullarımızda bisiklet kültürünün yerleştirilmesinin ardından, il-ilçe belediyelerimizden özel bisiklet yollarının yapılması rica edilecektir.
Okullarımızda bisiklet parkı yapılacaktır.
Okullarımızda bisiklet trafik kurallarının öğretilmesinin ardından, ilçe ve kasabalarda trafik kültürünün kısmen düzelmesinin sağlanacaktır.
Öğrenciler kapalı alanlarda internet başında zaman harcamayarak sosyalleşecektir.
Öğretmen-öğrenci-veli kaynaşması sağlanacak, okullar eğitim yuvası olarak sadece öğrencilere açık yerler olmaktan çıkacak, velilerinde çekinmeden, severek gelebilecekleri yerler haline getirilecektir.
After the establishment of bicycle culture in our schools, it is requested to make special bicycle paths from our provincial and district municipalities.
There will be a bicycle park in our schools.
Following the teaching of bicycle traffic rules in our schools, traffic culture in towns and towns will be partially improved.

Yayın: 24.12.2020 - Güncelleme: 16.05.2023 13:47 - Görüntülenme: 396