T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Tevfik Serdar Anadolu Lisesi

Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı arttırmayı ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Öğrenci ve Öğretmen Destek Sistemi’ni (ÖDS) hayata geçirdi.

Sistem eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedefliyor. Sistemde, ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2 bin 550 ders anlatım videosu ve 12 bin soru çözüm videosu bulunuyor. 

Öğrencilerin çözdüğü sorulardan hareketle eksiklerini belirleme ve bu eksiklikleri gidermeye yönelik geliştirilmiş bir algoritmaya göre çalışan sistem, öğrencilerin düzenli ders çalışmasını destekliyor ve ihtiyaç duyduklarında onlara ders kitapları ile ders anlatım videoları tavsiyesinde bulunuyor.

Sistem üç modülden oluşuyor: Okul dersleri modülü, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) modülü, LGS ve YKS hazırlık modülü.

 

Sisteme erişim nasıl yapılıyor?

ÖDSY'ye "ods.eba.gov.tr" adresinden giriş yapılıyor. Öğretmenler MEBBİS şifreleri ile öğrenciler ise EBA şifreleri ile erişim sağlayabiliyor.

31-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2023 - Güncelleme: 31.12.2023 11:50 - Görüntülenme: 183
Kaynak: meb.gov.tr
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
MEB.GOV.TR,